Szekszárdi Bikavér

104_Liszt_bikaver2
 

Kadarka és Kékfrankos mellett Merlot és Cabernet Sauvignon fajtákat engedtünk egymásnak, hogy eredményül ezt a szép testű, jól strukturált Bikavért nyerjük. Több mint egy éven át fahordókban érleljük őket, ügyelve arra, hogy egyetlen összetevő se váljon dominánssá. Az így született bor sötét rubinvörös színnel, fiatal intenzív fekete cseresznye illattal rendelkezik. A szájban komplex ízhatást keltenek a fűszeres, narancshéj és gyümölcsjegyek, tanninos gerinccel és hosszú lecsengéssel. A legjobb ízvilágot 16-18°C-on kínálja. Vörös húsú ételekkel társítva – marha, lazac – és hosszan érlelt sajtokkal együtt fogyasztva kiemelkedő az egészségügyi hatása. Hisz nem hiába tartja a mondás: „bikavér: aki issza holtig él!”